Noni Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

SON GÜNLERDE BRONZLAŞTIRICI ETKİSİNDEN FAYDALANILAN TROPİKAL MEYVE “NONİ” SAĞLIĞA FAYDALARIYLA DA ÖN PLANA ÇIKIYOR… MAKALEMİZDE NONİ MEYVESİ VE BU MEYVEDEN ELDE EDİLEN NONİ YAĞI (BRONZLAŞMA AMACIYLA KULLANIMI) HAKKINDA AYRINTILI BİR ANLATIM YAPILMIŞTIR…

Organik Günler – Pasifik Okyanusu’nun ada topraklarından yetişen tropikal bir meyve olan noni, volkanik mineraller ile beslenen ve bölge insanlarına yıllardır fayda sağlayan bir meyvedir. Noni meyvesi zengin vitamin ve mineralleri sayesinde güçlü bir iyileştirici ve güçlendirici etkiye sahiptir. Avrupa Birliği 2003 yılında yapmış olduğu bir araştırma neticesinde noni meyvesine onay vermiştir.

Noni hücre yenilenmesinden depresyona kadar bir çok alanda tedavi amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Yaklaşık olarak bir patates büyüklüğünde olan noni tropikal meyvelerin arasında en sağlıklısı ve faydalısı olarak tanımlanıyor. Noni meyvesinin kabuğu sert bir yapıya sahip ve bekledikçe acılaşan bir tadı var. Aynı zamanda peyniri anımsatan bir kokuya da sahip. Genellikle nemli ve sıcak iklim şartlarında ve volkanik topraklarda sıklıkla yetişen bir meyvedir.

Noni Meyvesinin Faydaları

* Noninin en önemli faydalarından bir tanesi hücre yenilenmesi sağlayarak hücresel fonksiyonları hızlandırmasıdır. Bu sayede vücudun kendi kendini iyileştirmesinde etkili olmaktadır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
* Sinir sisteminin güçlenmesinde katkı sağlar.
* Depresyona karşı etkili bir meyvedir.
* İltihapları tedavi eder.
* Virüs ve bakterilere karşı vücudu korur.
* Dolaşım sistemini düzenler.
* Vücuda direnç sağlar. Kişiye kendini daha iyi hissettirir.
* Ağrı kesici özelliği vardır.
* Kanser hastalığının neden olduğu belirtileri azaltır.
* Uyku düzenini sağlar.
* Zayıflamada etkilidir.
* Cinsel performansta artış sağlar.

Noni Meyvesi Nasıl Kullanılır?
Kullanımı: Noni meyvesi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılmalıdır. Aynı zamanda aç karnına tüketilmeli ve tüketildikten sonra yarım saat boyuncada katı yada sıvı hiç bir gıda alınmamalıdır. Noni meyvesi tüketilmeden en az yarım saat önce katı veya sıvı gıda alınmamış olmalıdır. Bu sayede etkilerini daha belirgin bir şekilde gösterecektir.

Noni Meyvesi Nasıl Saklanır?
Noni karanlık ve serin bir ortamda saklanılması gereken bir meyvedir.Genellikle Türkiye’de bir şişenin içerisinde satılan noni meyvesini kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekir. Ayrıca kapağı bir defa açıldıktan sonra buzdolabından muhafaza etmek gerekir.

Güneş Işınlarına Karşı ve Bronzlaşmak İçin Noni Meyvesi Yağı
Özellikle Maldivler’de faydası fark edildikten sonra ellerden düşmeyen bu karışım tüm dünya’da ve ülkemizde de kullanılmaya başlanmıştır. Noni meyvesinin içerisinde bulunan faydalı vitamin ve mineralleri kullanarak elde edilen noni yağı özellikle bronzlaşmak isteyenler için mucize bir madde. Güneşin UV ışınlarına karşı adeta filtre görevi gören bu yağ ciltte önemli derece de bir koruma sağlıyor.

Zahmetsiz bir şekilde kısa sürede bronzluk isteyen kişiler noni meyvesi sayesinde isteklerine kavuşuyorlar. Noni yağı sayesinde yalnızca 4 saat gibi kısa bir sürede 4 mevsim güneş ışınlarına ihtiyaç duymadan kolaylıkla bronzlaşabilirsiniz. Ayrıca içerisinde bulunan B ve C vitaminleri sayesinde de cildin güzel görünmesini sağlıyor. Noni meyvesi tüm bu faydaları sağlarken hiç bir yan etki göstermemektedir.

Nerede Satılır? Türkiye’de genellikle eczanelerde bir şişenin içerisinde satılır. Aynı zamanda noni meyvesi yağı‘da bir çok faydası olan bitkisel bir yağdır. Yağını da eczanelerden bulabilirsiniz.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle

0 Response to "Noni Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel