İlik Çorbası Nasıl Yapılır, İlik Çorbası Yapmanın Püf Noktaları

Kemik İliği Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilik çorbası yapılacak ise ilik bakımından zengin dana kaval kemiği tercih edilmelidir.
Bol sebze ile hazırlanıp, limonla tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ilik çorbası; kalsiyum, fosfor mineralleri ve kolajen yönünden zengin oluşu ile eklemlerde meydana gelen sıvı kayıplarına, erken yaşlanma, romatizmaya karşı oldukça faydalıdır.
Kemik iliği çorbası kırık ve ameliyatlardan sonra tüketilirse daha hızlı iyileşme sağlar.

İlik Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

Yarım kilo kavak kemiği (Dana kaval olmasına özen gösterelim)
2 lt su
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
İsteğe bağlı tuz

Kemik İliği Çorbası Yapımı

Tencereye sığabilecek oranda kırılmış olan kaval kemikleri bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve bu haliyle 2-3 saat kadar daha kaynatılır. Bu süre zarfında ilikler kemik içerisinden çıkmaz ise çatal ya da kaşık ile iyice çıkması sağlanır.
İlikler kemikten ayrıldıktan sonra kemikler tencereden temizlenir. Bu aşamada özellikle küçük kemiklerin temizlenmiş olması gerekir. Aksi halde çorbayı içerken istenmeyen problemlere neden olabilir.
Kemiklerden ayrılan ilikler kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Bu aşamada un, yoğurt ve yumurta sarısı bir kapta iyice çırpılır. Çırpıldıktan sonra kaynamakta olan tencereye yavaşça dökülür. Dökülme yapılırken tencere de yavaş yavaş karıştırılır. Pişmeye yakın istenilen sebzeler ve istediğiniz oranda tuz konulur.
Hazırlanan ilik çorbası bol sebze ve limonla servis edilir.
Afiyet, şifa olsun.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle

0 Response to "İlik Çorbası Nasıl Yapılır, İlik Çorbası Yapmanın Püf Noktaları"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel