Çikolatalı Milföy Tarifi


Milföy hamurunun nasıl bir kurtarıcı olduğunu özellikle hanımlar bilir. Çat kapı gelen misafire, aniden bastıran açlık krizlerine, sabah kahvaltısı için düşünülen lezzetlere hep milföy hamuru yetişir.
Pişince puf puf kabaran, yerken ağızda dağılan, lezzetine doyum olmayan, en şık tariflerin ana malzemelerinden birisi olan milföy hamuru sadece tuzlu değil tatlıların da varlık sebebi. Mesela bu anlatacağımız tarifte o tatlı tariflerden sadece biri.
Canınız ağızda dağılan, kıyır kıyır ve tatlı bir şey istediyse, derin dondurucuda da milföy hamuru varsa bu fırsayı kaçırmayın, ayağınıza kadar gelmiş bu tarifi boşa harcamayın ve çikolatalı milföy isimli lezzeti deneyin deriz. İşte malzemeler…

Çikolatalı Milföy Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler
6 adet milföy hamuru
Sarelle yahut Nutella
Üzeri için pudra şekeri ve yumurta sarısı

Çikolatalı Milföy Yapılışı
Milföyleri derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında bekletin ve ortadan ikiye kesin.
Bir kenarına 1 tatlı kaşığı sarelle yahut nutella sürün, diğer kenarı da üzerine kapatın ve kaşığın tersiyle hafif ezerek iki ucun yapışmasını sağlayın.
Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında pişmeye bırakın.
Üzeri kızaran milföyleri fırından alın ve soğuduklarında üzerlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle

0 Response to "Çikolatalı Milföy Tarifi"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel