Vişneli Cheesecake Tarifi
Herkesin damak zevki farklı. Dolayısıyla yemek seçimleri de öyle. Sözgelimi tatlıdan bahis açarsak kimisi için şeker, ekşi ile bir arada kullanıldığında daha hoştur, kimisi için yoğun şeker tadı daha caziptir. Kimisi tatlısında peynir tadından hoşlanır, kimisi ise kahve veyahut meyve…
Bazı tatlılar vardır hem şeker, hem peynir, hem meyve lezzeti içerir. Sözgelimi cheesecakeler. Tatlıda hafif mayhoşluğu sevenler için güzel bir seçenektir cheesecakeler. Sıklıkla limonlu ve vişneli türü yapılan cheesecakekin vişneli olanını seçtik ve sizinle paylaşmak istedik. Kalıp haldeki bisküvi zemini üzerinde yükselen kalın bir katman labne peyniri ve onun da üzerine itinayla örtülen vişneli sos.
Sadece damaklar değil gözler de mest olur bu görüntü karşısında. Ve bir dilim vişneli cheesecake asla yetmez. O halde hemen icraata geçmeli ve malzemeleri hazır edip taze demlenmiş çayın yanına bir dilim Vişneli Cheesecake eşlikçi etmeli.
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
2 paket Burçak bisküvi
2 paket labne peynir
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Vişneli Cheesecake Yapılışı
Burçak bisküvileri ve tereyağını birlikte rondodan geçirin. Hamur kıvamına gelmesi lazım.
Kelepçeli bir kalıbın zeminine hamur haline getirdiğiniz bisküvileri yayarak kaşıkla bastırıp düz bir hale getirin ve buzdolabına alarak 15 dakika bekletin.
Siz bu arada 4 yumurtanın sarısı ve aklarını ayırın.
Siz bu arada 4 yumurtanın sarısı ve aklarını ayırın.
Sarıların üzerine şeker ilave edin ve mikser yardımıyla çırpın.
Yoğurt ve labneyi de ekleyin ve düşük ayarda çırpmaya devam edin.
Başka bir kaba yumurta aklarını alıp çırpın. Yavaş yavaş vanilya ve unu da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Karışımı, labneli karışıma ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın.
Buzdolabında bekleyen bisküvilerin üzerine labneli harcı dökün ve vişneli cheesecake olma yolundaki karışımı, evvelden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Üzerinin hafifçe kızarması yeterli gelecektir.
Gelelim vişneli sos yapımına…
Bir tencereye vişne suyunu alın, 2 tatlı kaşığı nişasta ve 3 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Karışım kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Cheesecake piştiğinde fırından alın ve soğuduktan sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde vişne tanelerini tek tek dizin.
Hazırladığınız vişne sosunu yavaşça vişnelerin üzerine dökün.
Cheesecakeniz hazır. Ama yemek için 1 gün beklemelisiniz. Vişneli cheesecakenizi buzdolabına kaldırın ve en az 24 saat dinlendirin. Böylelikle içini çekecek, dinlenecek, gerçek kıvamını ve lezzetini bulacaktır.
Afiyet olsun.
0 Response to "Vişneli Cheesecake Tarifi"
Yorum Gönder