Altın Sarısı Mercimek Çorbası Restaurant Birebir Tarif
Çorba denildiğinde akla ilk gelen çorbalardan birisi mercimek çorbasıdır. Onun o doyurucu ve tatmin edici lezzetini küçük büyük hemen herkes sever. Evlerde yapılan mercimek çorbasına da doyum olmaz; ama lokanta işi mercimek çorbasının tadı gerçekten de eşsizdir.
Evde pişirdiğiniz mercimek çorbasının da aynı dışarı işi gibi lezzetli olmasını istiyorsanız tarifimize bir göz atın deriz. Çorbacı işi mercimek lezzeti için tarifi birebir uygulayın ve altın sarısı mercimek çorbası keyfine varın.
Altın Sarısı Mercimek Çorbası Restaurant Birebir Tarif İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
7 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Altın Sarısı Mercimek Çorbası Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyun, havuzu kazıyın ve her ikisini de küçük küpler halinde doğrayın.
Aynı şekilde soğanı da soyup küçük küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye sıvı yağ koyun, doğradığınız sebzeleri ilave edin ve orta ateşte hafifçe yumuşayana kadar kavurun. Bu kavurma işlemi sırasında rengi yağa geçen patatesler ve havuçlar sayesinde çorbanın rengi pırıl pırıl olacaktır.
Şimdi sırada mercimekler var. Yıkanıp suyu süzdürülmüş mercimekleri tencereye ilave edin ve iki iç sefer karıştırarak çevirin. Suyunu ve tuzunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başladığında düdüklünün kapağını kapatın ve 15 dakika kadar pişirin.
Düdüklünün basıncını düşürdükten sonra kapağını açın ve çorbayı henüz sıcakken tel süzgeçten geçirin. Eğer bu işlem için blender kullanırsanız daha mat bir renk alacaktır. Tel süzgeçten geçirilen mercimek çorbası ışıl ışıl parlar.
Çorbacı işi mercimek çorbanız servise hazır. Üzerine taze limon suyu ve arzu ederseniz nane ve pul biberle yakılmış tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Response to "Altın Sarısı Mercimek Çorbası Restaurant Birebir Tarif"
Yorum Gönder