Bulgurlu Pazı Kavurma


Ispanakgillerden, yaprakları hayli büyük yeşil bir sebze vardır ki hem çok lezzetli hem de oldukça faydalıdır. Diyabet, basur, damar sertliği, kabızlık ve daha pek çok soruna iyi gelen pazı, yemek olarak da hayli lezzetli ve şenlikli bir yiyecek. E sebze ne de olsa. Yedikçe insanın içine hayat zerk ediyor.
Folik asit ve E vitamini zengini olan pazıyı bugüne kadar hiç tatmadıysanız, bugün sizin için bir milat olabilir. Bu lezzetli ve sağlıklı sebzeden kendinizi mahrum etmeyin. Bulgurlu pazı kavurma tarifi, hem bugün ne pişireceğim sorunuza yanıt olsun, hem de hiç deneyimlemediyseniz pazının tadıyla buluşun.

Gerekli Malzemeler
1 kilogram pazı
1 kahve fincanı bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet pırasanın beyaz kısmı
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ ve tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Bulgurlu Pazı Kavurma Yapılışı
Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın.
İncecik doğrayın ve içine bulguru da ilave ederek biraz haşlayın.
Pazıların sap kısımları haşlandığında süzün.
Soğanı ve pırasayı incecik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Sotelenen pırasa ve soğana salçayı ilave edin ve karıştırın.
Süzdüğünüz pazıyı da ilave edin ve baharatlarını ekleyerek şöyle bir çevirin ve ocağın altını kapatın. Pazı kavurma yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle

0 Response to "Bulgurlu Pazı Kavurma"

Yorum Gönder

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel