Bayat Ekmek Tatlısı Yapımı
Bayatlayan ekmeklerle neler yapılır neler. Papara, yumurtalı ekmek, kruton, ekmek kebabı ve daha nicesi. Az kalsın unutuyorduk. Bayat ekmeğin tatlısı da çok lezzetli olur. Bayat ekmek tatlısı bir nevi ekmek kadayıfı gibidir. Yoğun, ağdalı, ağızda uzun süre kalan bir lezzet.
Hem ekmekler değerleniyor hem de yumuşacık, enfes, keyif veren bir tatlı süslüyor sofraları. Üstelik son derece ekonomik, hesaplı ve pratik. Bayat ekmek tatlısı için gereken asal malzeme, adı üzerinde bayat ekmek. Diğer malzemeler neler bir göz gezdirelim ve bayat ekmek tatlısı yapımına başlayalım.
Gerekli Malzemeler
1 bayat ekmek
2 adet yumurta
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
Antep fıstığı
Bayat Ekmek Tatlısı Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Tencereye su ve şekeri alın ve 10 dakika kaynatın ve ılınması için bekletin.
Bayat ekmek içlerini sütle ıslatın ve sütün fazlasını elinizle sıkın.
Sütle yumuşattığınız ekmek içlerini çatalla ezin.
Yumurtaları, ayçiçek yağını, Hindistan cevizini, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini ekleyin ve karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye dökün ve ısınmış fırında 20 dakika boyunca pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarınca ılınmış şerbeti tatlının üzerinde gezdirin.
Üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Response to "Bayat Ekmek Tatlısı Yapımı"
Yorum Gönder