Burma Baklava Tarifi
Bazı lezzetlerin evde yapılanları makbuldür. Ev yapımı bu yiyeceklerin başında mantılar, sarmalar, börekler ve köftelerdir ilk akla gelen. Bir de elbette bayram günlerini şenlendiren el açması baklavalar ve burmalar. İşte onlar baş tacıdır. Yapımı oldukça zahmetli ve tam da bu yüzden son derece kıymetlidirler.
Evin annesinin elinin değdiği bu tatlılar benzersiz lezzetleriyle de övgüyü hak ederler. Önce burma baklava tarifi için gerekli malzemeleri sayalım, daha sonra da yapımına geçelim.
Malzemeler
2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 5 su bardağı, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı ılık su, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı nişasta, 1 kase ceviz, 5 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker, 4 damla limon suyu, 250 gram tereyağı
Burma Baklava Tarifi
Önce burma baklavanın şerbetini hazırlayın. 5 su bardağı suyu bir tencereye koyun, içine toz şekeri ilave edin ve kaynatın. Su kaynamaya başlayınca içine limon suyu ilave edin, 5 dakika daha kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
Tatlının hamurunu hazırlamak için bir kaba yumurta, yoğurt, zeytinyağı, karbonat, su ve tuzu alıp karıştırın.
Karışıma unu da azar azar ilave edin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak ve pürüzsüz hamuru 5 parçaya bölün ve üzerine bir bez kapatarak yarım saat kadar bekletin.
Hamuru açacağınız zemine nişasta serpin ve bezelerden birini alın. Onun da üzerine biraz nişasta serpin ve ince bir hamur açmaya başlayın. Hamuru açarken sürekli nişasta serpmek hem hamurun oklavaya yapışmasını önler hem de daha lezzetli olmasını sağlar.
Hamurun üzerine istediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz. İster dövülmüş ceviz, ister dövülmüş fındık, ister dövülmüş Antep fıstığı. Biz bu tarifte ceviz kullandık. Hamurun üzerine cevizi yaydıktan sonra hamuru oklavaya sarın, her iki uçtan tutarak ortaya doğru ittirerek buruşturun ve oklavayı çekerek çıkartın.
Elde ettiğiniz burmayı 3 eşit parça halinde kesin.
Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Büyükçe bir ısıya dayanıklı cam kabı yağlayın ve hazırladığınız tüm burmaları içine dizin.
Tereyağını bir tavada eritin ve cam kabın içindeki burmaların üzerine dökün.
Burmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Burmaların üstü kızarınca fırından alın ve ılınana kadar bekleyin.
Soğuk şerbeti üzerine dökün ve tatlı iyice soğuyunca servis edin.
Burma baklava tarif biraz zahmetli de olsa sonuç mükemmel. Denemeye değer. Ne dersiniz?
Afiyet olsun.
0 Response to "Burma Baklava Tarifi"
Yorum Gönder